latinica  ћирилица
18/09/2018 |  12:38 | Аутор: СРНА

Брнабић: У Србији неће бити формиран центар за мигранте

У Србији неће бити формиран центар за мигранте, изјавила је данас премијер Србије Ана Брнабић која је такве медијске наводе назвала трачевима.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева је апеловала на новинаре да не шире такве трачеве, подсјетивши да је Србија и раније штитила границе од миграната са Блиског истока који су у Србију долазили из држава ЕУ.

"Није се догодило и неће се ни догодити да Србија буде центар за мигранте. Никада се није говорило о томе", рекла је Брнабићева поводом најављеног потписивања споразума између Европске граничне агенције /Фронтекс/ и Србије.

Она је подсјетила и да су здружене снаге војске и полиције Србије успјешно спречавале илегални улазак миграната у државу.

Шеф делегације ЕУ у Београду Сем Фабрицио претходно је најавио да би ускоро требало да буде потписан статусни споразум између Србије и Фронтекса који ће додатно регулисати сарадњу српских власти и те агенције у вези миграната.

Брнабићева и Фабрицио присуствовали су округлом столу на коме је разговарано о Нацрту уставних амандмана у области правосуђа.

Скупу су присуствовали и министри правде и европских интеграција Србије Нела Кубуровић и Јадранка Јоксимовић.