latinica  ћирилица
17/09/2018 |  16:02 ⇒ 18:03 | Аутор: СРНА

Сарадња Универзитета у Бањалуци и Шангају

Ректори Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и Универзитета за политичке науке и право Источне Кине из Шангаја Је Сјенг потписали су данас Меморандум о разумијевању с циљем јачања међународне академске размјене и интензивирања истраживања ових високошколских установа.
Ректори Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и Универзитета за политичке науке и право Источне Кине из Шангаја Је Сјенг потписали су данас Меморандум - Фото: СРНА
Ректори Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и Универзитета за политичке науке и право Источне Кине из Шангаја Је Сјенг потписали су данас МеморандумФото: СРНА

Сарадња ће се одвијати путем активности као што су размјена академског особља и студената, заједничке истраживачке активности, организација научних скупова и слично, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Прије потписивања Меморандума, у просторијама Ректората делегације два универзитета разговарале су о сарадњи и том приликом су декани Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Жељко Мирјанић и Здравко Злокапа понудили конкретне облике сарадње.

Гајанин, који је госте упознао о начину функционисања бањалучког Универзитета и његовом богатом историјом, изразио је задовољство посјетом делегације из Кине, те исказао очекивање за добром сарадњом два универзитета на свим пољима.

Састанку и потписивању Меморандума присуствовали су и проректор за научно-истраживачкки рад и развој Универзитета у Бањалуци Горан Латиновић, продекан за научно-истраживачки рад Факултета политичких наука Александар Врањеш, продекан за наставу Факултета политичких наука Душко Трнинић и продекан за научно-истраживачки рад Правног факултета Игор Миликновић.

Делегацију Универзитета за политичке науке и право Источне Кине, која први пут борави у Бањалуци и БиХ, чинило је пет професора овог универзитета.

Ријеч је о универзитету који у своја два кампуса данас има око 21.000 студената, који студирају на 15 факултета. Студенти на овом универзитету могу студирати право, социологију, политичке науке, менаџмент и књижевеност.