latinica  ћирилица
17/09/2018 |  08:20 ⇒ 08:27 | Аутор: СРНА

Опрез, магла у котлинама и уз ријеке

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по сувим коловозима и уз повољне временске прилике, осим у котлинама и уз ријеке, гдје магла мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, локалитет петља Маховљани један, због постављања система за наплату путарине, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова, режим одвијања саобраћаја измијењен је и на дионицама магистралног пута Бањалука-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Због санације клизишта саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека.

На дионици магистраног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, саобраћај је обустављен и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

Режим саобраћаја измијењен је на дионица магистралног пута Трновица-Требиње, ради извођења радова на изградњи водовода за насеље Дражесне Горе. Саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком.

Ради извођења радова на изградњи канализационе мреже централног дијела општине Шипово, измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу дионице Језеро-Шипово и Шипово-Ново Село и дионици Шипово-Бараћи.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, због већег одрона, саобраћај се још одвија успорено, по привремено урађеном проширењу поред пута и проходно је за сва возила.

С циљем веће безбједности на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Ради извођења деминерских радова долазиће до получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, на дионици Национални парк Сутјеска-Прибој, у општини Фоча, у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, по привремено урађеном проширењу поред пута и проходно је за сва возила.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 20 до 30 минута.

Из Ауто-мото савеза подсјећају да је због радова у Хрватској обустављен саобраћај на Граничном прелазу Нови Град-Двор, а због радова на асфалтирању у Црној Гори не препоручује се кориштење Граничног прелаза Делеуша до 22. септембра, у периоду од 9.00 до 13.00 часова.