latinica  ћирилица
16/09/2018 |  19:15 ⇒ 22:00 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Приоритет и концепт рад за јаку и стабилну Српску

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановићем рекла је данас у Бањалуци да је приоритет и концепт те странке рад за јаку и стабилну Републику Српску.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева, која је кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Српске на предстојећим изборима, рекла је новинарима да је с друге, односно опозиционе стране, присутан само концепт издаје, "у шта су сви имали прилику да се увјере".

"Приоритети су нам и јаке институције и да ми сами одлучујемо о својој судбини. Да не слушамо инструкције страних амбасада, већ оне које долазе од народа. Да градимо и радимо широм Српске, улажемо свугдје гдје за то постоје потребе, да јачамо наше општине и заједнички говоримо истим гласом", поручила је Цвијановићева уочи предизборне трибине СНСД-а у насељу Залужани.

Она је истакла да предсједник Републике Српске треба да обезбиједи јединство институција и да сви говоре гласом који ће радити за Српску, што намјерава да, како каже, ради када буде изабрана на ту одговорну позицију.

Цвијановићева је додала да се окупљања функционера, активиста, чланова и симпатизера СНСД-а настављају широм Српске, наглашавајући да ова странка чак и на нивоу рејонских и мјесних одбора успијева да окупи више људи и присталица него цијела опозиција на својим централним трибинама.

"То показује да имамо подршку народа. Поручујем опозицији да се они силно варају и потцјењују грађане Српске тиме што мисле да се они опредјељују на изборима на основу тога шта ћемо ми једни о другима сада рећи. Можемо свашта рећи, али грађани су ти који одлучују на основу плана шта ће да се ради у будућности и оцјене оно што је рађено и у претходном периоду. Ту је ствар јасна", оцијенила је Цвијановићева.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три Никола Шпирић рекао је да ће се 7. октобра догодити највећа побједа СНСД-а, те да након тога ова партија креће даље у снажнији развој Српске.

"Крећемо у запошљавање људи, у инвестиције, раст социјалних давања, пензија и плата, као и у изградњу правне државе и у имплементацију европских стандарда у све законодавне пројекте", поручио је Шпирић.

Он је додао да Српска нема разлога да не напредује према Европској унији.

"То је наш крајњи циљ унутар дејтонске БиХ", навео је Шпирић.

Кандидат СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице један Душанка Мајкић оцијенила је да је приоритет те странке заштита виталних интереса Српске у Сарајеву.

"То значи доношење свих одлука које нису у супротности са уставима Српске и БиХ. Покушаћемо да се направи договор о најважнијим питањима у интересу свих грађана", рекла је Мајкићева.

Трибину у Залужанима организовао је Градски одбор СНСД-а Бањалука, а, уз носиоца листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице један Небојшу Радмановића, присуствовали су јој и бројни кандидати те странке за Народну скупштину и парламент БиХ.