latinica  ћирилица
16/09/2018 |  17:39 | Аутор: СРНА

Вулин: Харадинај се ништа не пита

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да се премијер привремених институција у Приштини Рамуш Харадинај ништа не пита у вези са преговорима Београда и Приштине и да се с њим не преговара.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је рекао да Србије не било ако би се Харадинај нешто питао, али будући да се не пита и да се с њим не преговара, биће онако како се буду договорили преговарачи и како буду прихватили грађани Србије, саопштило је Министарство одбране Србије.

Поводом Харадинајеве изјаве да ће споразума бити ако Србија призна Косово и ако општине Прешево, Бујановац и Медвеђа са југа централне Србије, буду припојени Косову, Вулин је рекао да "некажњени терориста као што је Харадинај не може ништа друго ни да каже, него да покуша да поквари споразум".

Вулин је објаснио да ће, ако споразум буде осујећен и задржи се статус кво, Харадинај бити на слободи, преносе београдски медији.

"Ако споразум буде био постигнут и ако будемо могли да кажемо да можемо да идемо даље, онда ће функционисати суд за ратне злочине ОВК-а и све оно што Харадинај и њему слични покушавају да избјегну", поручио је Вулин.