latinica  ћирилица
16/09/2018 |  09:53 ⇒ 20:34 | Аутор: СРНА

"Слободна Република": Мектић одобрио још један удар на МУП Српске

Помоћник министра безбједности БиХ Самир Ризво, уз одобрење министра безбједности Драгана Мектића упутио је допис учесницима регионалне конференције министара унутрашњих послова, која треба да буде одржана 20. и 21. септембра у Београду, у којем изражава "дубоку забринутост што је Република Српска стављена у преамбулу завршног документа коференције", пише у тексту који је објавио портал "Слободна Република".

У тексту се наводи да би у Палати "Србија" у Београду 20. и 21. септембра требало да буде одржана "регионална конференција министара унутрашњих послова о високотехнолошком криминалу и информационој безбједности 'Повежи се сигурно', у организацији Министарства унутрашњих послова Србије, на коју су, сасвим логично, позвани и представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске".

Редакција портала "Слободна Република" у посједу је дописа који је помоћник министра безбједности у Савјету министара Самир Ризво упутио учесницима ове конференције а у којем изражава, како је наведено, "дубоку забринутост што је Република Српска стављена у преамбулу завршног документа коференције".

"Ризво је у допису на енглеском језику навео: 'Дубоко сам забринут због навођења Републике Српске у преамбули Декларације, заједно са државама и међународним организацијама у региону. Сви сте свјесни чињенице да је Република Српска административни ентитет БиХ и да нема међународни субјективитет. Дубоко жалим што је Република Србија искористила овај догађај за промоцију своје политичке агенде у односу на БиХ и што се мијеша у унутрашње послове БиХ'", истиче се у тексту.

Позивајући се на извор из заједничких институција БиХ, портал "Слободна Република" наводи да је "Ризво за слање овог дописа имао апсолутну подршку и одобрење министра безбједности Драгана Мектића, што је доказ још једне у низу издаја кадра Савеза за промјене Републике Српске и удара на МУП и министра Драгана Лукача".

Извор "Слободне Републике" рекао је да "Ризво, уз Мектићеву сагласност, 'ведри и облачи' у овом министарству, наравно на штету Срба и Републике Српске", те да, како се истиче, "постоје индиције да је дубоко уплетен у различите коруптивне активности заједно са Игором Голијанином, шефом кабинета Драгана Мектића".