latinica  ћирилица
15/09/2018 |  15:41 | Аутор: СРНА

Митровић: Републичка организација тражиће увођење ентитетских тужилаца

Републичка организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила тражиће корјениту реформу институција надлежних за тражење несталих у БиХ и увођење ентитетских тужилаца у овај процес, најавио је предсједник Организације Недељко Митровић.
Недељко Митровић - Фото: СРНА
Недељко МитровићФото: СРНА

Митровић сматра да су у процесу тражења несталих из Републике Српске постигнути минимални резултати због субјективних разлога и неспремности политике БиХ и међународне заједнице да се корјенито ради на овом питању.

"Потребно је увести ентитетске тужиоце. Док су они радили, ексхумације су биле далеко брже", рекао је Митровић Срни након сједнице Скупштине Организације.

Он је навео да је на сједници Скупштине било ријечи и о рјешавању социјалних проблема породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

"Извршили смо доста задатака у тој области, али још је акценат на запошљавању дјеце, јер их је 1.034 незапослено. Очекујемо да се то ријеши у наредних неколико година", рекао је Митровић.

Он је изразио задовољство јер ће ове године више од 200 незапослене дјеце бити ангажовано кроз приправнички стаж.

"Велики задатак млађих је и да брину о нашим најстаријим члановима, који су сами и треба им помоћи", објаснио је Митровић.