latinica  ћирилица
15/09/2018 |  11:11 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

Додик: Иванић по налогу британских ментора руши мостове са Русијом и Србијом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да, након што је својим нечињењем нанио озбиљан ударац добрим односима Руске Федерације и Републике Српске пристајући на прављење "црне листе" држављана Русије, српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић сада је напао и државни врх Србије да се наводно мијеша у изборни процес у Српској.

"Јасно је да Младен Иванић, по налогу својих британских ментора, руши све мостове које је Република Српска годинама брижљиво градила. Ако је заиста заинтересован да се изборни процес у Републици Српској проведе без мијешања са стране зашто није именовао оне који су се "упумпавањем" великог новца у медије и цивилни сектор у Српској већ умијешали у изборни процес и зашто није рекао да је мисија од 40 британских обавјештајаца, који су дошли да се умијешају у изборни процес, непотребна", рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише Иванићеву изјаву да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској.

Предсједник Српске је нагласио да је Младен Иванић нападом на врх државе Србије покушао да скрене пажњу са оних који се заиста мијешају у изборе у Српској и напао Србију у тренутку када она бије једну од најтежих битака, покушавајући да ријеши једно од најважнијих државних питања, какво је Косово и Метохија.

"Иванић би морао да одговори грађанима Српске зашто му сметају вртићи, школе, мостови и други објекти које Србија гради у Српској, не питајући ко је гдје власт, а не сметају му паре које западњаци пласирају у медије и НВО", истакао је Додик.

Он је поручио њему и Савезу за промјене да се Република Српска никада неће одрећи својих пријатеља попут Србије и Русије, ма шта они радили по налогу западних центара моћи.

"Предсједник Србије је најважнији гост Српске одувијек, тако је било и тако ће бити док год је СНСД на власти у Српској. А они, ако немају бољи изборни програм од напада на Србију и Русију, нека се повуку из изборне трке", рекао је Додик, који је лидер СНСД-а.