latinica  ћирилица
14/09/2018 |  15:56 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске постхумно одликовао борце

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је постхумно Медаљом заслуга за народ седам лица за заслуге стечене у борби против непријатеља и ослобођење Републике Српске, на иницијативу Удружења ветерана 63. падобранске бригаде.
Палата Републике -
Палата Републике

Додик је одликовања додијелио поводом 15. септембра, Дана погинулих и несталих Републике Српске.

Предсједник Републике Српске одликовао је Орденом части са златним зрацима Републичку организацију породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске. Ова организација одликована је за резултате и достигнућа у процесу тражења несталих, збрињавању породица погинулих бораца, као и за афирмацију људских права, толеранцији међу људима и народима, владавини права и слобода чији значај има шире размјере и допринос у послијератном развоју Републике Српске, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Одликовање је додијељено на иницијативу Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бањалука.

Предсједник Републике Српске одликовао је 78 лица постхумно Медаљом заслуга за народ, за заслуге стечене у борби против непријатеља и ослобођење Републике Српске. Одликовања су додијељена на иницијативу Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, поводом Дана погинулих и несталих Републике Српске.