latinica  ћирилица
20/08/2018 |  07:28 ⇒ 11:11 | Аутор: Б92

Ђоковић у Синсинатију исписао историју!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић исписао је историју у Синсинатију, пошто је освајањем титуле постао власник свих девет Мастерса из 1000 серије.
Ђоковић освојио Мастерс у Синсинатију (Фото: Tanjug/ AP Photo/John Minchillo) -
Ђоковић освојио Мастерс у Синсинатију (Фото: Tanjug/ AP Photo/John Minchillo)

Ђоковић је у великом финалу Синсинатија савладао Роџера Федерера у два сета 6:4, 6:4. Ово је био њихов 46 дуел и Новак сада води са 24-22.

Ђоковић је први играч у историји који је успио да дође до Голден Мастерса, односно дошао је до успјеха који нико није успио да оствари од када је АТП 1990. године успоставио важећи систем.

Српски играч одлично је отворио меч и већ у првом гему запријетио је на сервис Швајцарца. Ђоковић није успио да искористи две брејк лопте, међутим видјело се да је ушао веома концентрисан у ово финале.

Новак је лагано добио свој први гем, а онда су у наредним обојица чували сервисе. Кључни моменат десио се у седмом гему када је некада најбољи играч свијета направио брејк.

Ђоковић је изгледао као непробојни зид и својом препознатљивом игром успио је да одузме сервис гем Швајцарцу. Новак је потом лако потврдио брејк за 5:3.

Федерер није допустио српском тенисеру да му одузме поново сервис и сигурном игром смањио је на 5:4. У гему којем је сервирао за први сет Ђоковић је показао неустрашивост и одличном игром повео са 1-0.

Други сет српски тенисер није добро кренуо, пошто је Швајцарац одмах направио брејк и повео са 2:0. Ипак, Новак је одмах експрсено узвратио и смањио на 2:1. Ђоковић је потом изједначио, а онда поново седмом гему направио брејк.

Новак је успјешно држао сервис и на крају дошао до побједе над Федерером и невјероватног успјеха.