latinica  ћирилица
19/08/2018 |  12:25 | Аутор: Агенције

Говори Србија: Мектић огрезао у криминал

Министар безбједности БиХ и недавно смијењени предсједник Изборног штаба СДС Драган Мектић, самозвани борац против криминала и корупције дубоко је и сам умијешан већ годинама у криминал и корупцију, а СДС га је ових дана морао хитно смијенити јер се боје да би незаконите радње законитог министра безбједности и дугогодишњег члана СДС могле појавити у јавности пред саме изборе, пише портал Говори Србија.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Мектић је све вријеме свог министровања имао пуну подршку своје странке и њених лидера Босића, Говедарице, Шаровића, a посебно посланика у Представничком дому БиХ Ненада Лалића са којим је Мектић и дијелио добит.

Сви су знали да се преко фирме  "Техноглобал" Источно Сарајево, заједно са Лалићем и још неким лицима бавио продајом муниције и оружја. Занимљиво је да највећи трговац оружјем на Балкану који се пред крај прошле године нашао на црној листи САД Слободан Тешић посједује фирму са скоро истим називом у Београду "Техноглобал синт". Мектић је један дио муниције преко својих веза добијао од фабрике муниције "Игман" из Коњица.

Занимљив је свакако и чест одлазак министра Мектића у Саудијску Арабију, одакле су му неки тамошњи шеици често слали своје приватне авионе по њега у Сарајево. Наравно, боравак Мектића у Саудијској Арабији и његово диловање са муницијом и оружјем нису могли остати непримијећени за неке обавјештајне службе, па је тако једна од њих констатовала да је Мектић разговарао да се у Саудијској Арабији изгради фабрика муниције под условом да он добија 5 одсто од добити ове будуће фабрике. Фабрику би у Саудијској Арабији градила једна фирма са Балкана која се иначе бави прометом муниције и оружја.

Тако смо сазнали да се иза Мектићеве, често неконтролисане повике на лопове и борбу против криминала и корупције, у ствари крије његов криминал и корупција коју је он вјешто покушавао прикрити свима добром познатом причом "Држ‘те лопове", а лопов је управо онај ко је и викао, тачније речено Мектић.