latinica  ћирилица
19/08/2018 |  08:17 ⇒ 20/08/2018 | 07:26 | Аутор: Б92

Ђоковић и Федерер у финалу Синсинатија

Новак Ђоковић се пласирао се у финале Мастерса у Синсинатију пошто је са 2-1 у сетовима побиједио Марина Чилића.
Новак Ђоковић (Фото: Tanjug / AP Photo/John Minchillo) -
Новак Ђоковић (Фото: Tanjug / AP Photo/John Minchillo)

Новак је послије два и по сата велике борбе успио да слави 6:4, 3:6 и 6:3.

Он данас од 22 часа игра своје шесто финале Мастерса у Синсинатију, претходних пет је изгубио, а противник ће му бити Роџер Федерер.

Ђоковић је играо нервозно и без праве концентрације током већег дијела меча, али је меч ријешио једним фантастичним потезом у осмом гему трећег сета.

При резултату 4:3 у сервис гему Чилића је имао двије брејк шансе. Чилић је обје анулирао релативно лако. Новак је након тога прво циљао бекхенд Чилића, овај је промашио и пружио Ђоковићу трећу шансу за брејк коју је Србин искористио спектакуларном форхенд паралелом на линији, која је испрва дјеловала као да иде ван терена.

Ђоковић је тим брејком за 5:3 преломио меч и лагано одсервирао за побједу. Међутим, тек тада у финишу је успијевао да пронађе праве ударце.

Меч је започео лошом реализацијом из првог и одличном из другог сервиса. Ни то Новаку није сметало да у трећем гему направи брејк против Хрвата коме је концентрација нагло попустила у наредних неколико гемова као да је Чилић био одсутан.

Промашивао је, а Ђоковић само могао да се захвали и солидном игром дође до предности 3:1.Иако је момак из Хрватске имао својих шанси, Ђоковић је одржао ниво игре довољан да освоји сет.

Други сет је почео врло нервозно без неког видног разлога и то се одмах одразило на резултат. Чилић је врло лако дошао до брејка и 2:0.

Ђоковић није успијевао да "повеже конце" игре и тек када је било касно, а Марин дуплим брејком отишао на 5:1 Новак је заиграо мало боље.

Направио је брејк и смањио резултат на 5:3, али више од тога није могао у том сету.

У трећем сету као да се "укључио" нови Новак. Први сервис је почео да га служи добро па је освајао далеко веће проценте поена послије тог ударца и смањивао Чилићу простор за нападе.

Промијенио је и тактику па је мало више форсирао противников бекхенд, јер је Чилић из форхенда врло жестоко и ударао по лопти и погађао. Новак је успијео да направи брејк за 3:1 и дјеловало је као да је меч у том тренутку ријешен.

Чилић се умјесто тога експресно вратио рибрејком, да би који гем касније поклекао још једном, а Ђоковић свој скор против одличног Хрвата повећао на 15-2 у побједама.

Гофан предао  меч због повреде

Роџер Федерер (2.АТП) пласирао се у финале АТП турнира у Синсинатију након што му је меч предао Белгијанац Давид Гофан (11. АТП).

Током првог сета су тенисери чврсто држали свој сервис, истина, Федерер је у дванаестом гему имао три сет лопте које је пропустио па се играо тај-брејк. Овог пута је Швајцарац био успјешнији (7-3) за вођство у мечу.

Међутим, меч је завршен на почетку другог сета, тачније у трећем гему када је Гофан предао меч Федереру због повреде.