latinica  ћирилица
18/08/2018 |  14:35 | Аутор: СРНА

Стевандић: Мектић најгори српски функционер

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић критиковао је данас рад министра безбједности БиХ Драгана Мектића и рекао да је "најгори српски функционер од настанка Републике Српске у било којој организацији".
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Мектић је феномен јер је истовремено изјавио да се број миграната смањује, да се граде нови центри и да треба распоредити полицију Федерације БиХ на граници Републике Српске, што је једно са другим неспојиво, немогуће логички и граматички", истакао је Стевандић.

Он сматра да Мектић "још ништа паметно и корисно није урадио за Републику Српску него у континуитету ради против ње".

"То више није у питању срамота него су у питању дјела која нису на част. То је најгори српски функционер од настанка Републике Српске у било којој организацији", изјавио је Стевандић новинарима.

Он је истакао да је "још већа срамота што се они који су га ставили на листу и који су га смијенили са мјеста предсједника Изборног штаба не ограђују од његових изјава".

"Зато сматрамо да и Савез за промјене /СЗП/, јер није демантовао Мектића и није се оградио, такође хоће да нам распореди мигранте, граде центре и да нам распореде федералну полицију на границу Републике Српске", рекао је Стевандић.

Он је додао да, ако СЗП то стварно жели, на предстојећим изборима не треба да пређе цензус.

Стевандић је додао да се не могу због изборног пројекта уништавати вриједности које Републику Српску чине Републиком.

Стевандић је истакао да нико из СЗП још није устао у одбрану закључака у вези са информацијом о Извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године који су усвојени у Народној скупштини Републике Српске, а који су тренутно под харангом федералних медија и политичара.

"Нико из СЗП још није устао у одбрану тих закључака, у одбрану оног за шта су и сами гласали, него се умиљавају федералним партнерима, сакупљају федералне гласове и гласове Бошњака и на један врло приземан начин се ограђују од онога за шта су гласали у Народној скупштини Републике Српске", рекао је Стевандић.