latinica  ћирилица
16/08/2018 |  15:24 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Радојичић обишао радове на реконструкцији двије школе у Бањалуци

Градоначелник Бањалуке и начелник ресорног градског одјељења обишли су радове на санацији Техничке школе и Основне школе „Иван Горан Ковачић“. Ове године у оквиру великог пројекта планирана је санација 19 школа на подручју града.

Према уговору са извођачем радова, санација Техничке школе требало би да буде завршена у првој половини октобра ове године. Тако ће од нове школске године у функцију бити враћен цијели један блок који због лоших услова није био у функцији.

"Послије санације, бићемо у могућности да поново користимо школски блок од 11 учионица које смо у протеклом периоду били присиљени иселити јер су биле неусловне за кориштење због проблема са прокишњавањем", изјавила је директорка Техничке школе Кристина Мрђа.

Средства за санацију обезбијеђена су ребалансом градског буџета, а размишља се и да се школа догради и прошири, како би био ријешен и проблем смјештаја Грађевинске школе, каже градоначелник Игор Радојичић. Он је додао да је санација крова Техничке школе, у вриједности од 140.000 марака, један од већих послова у оквиру овогодишње реконструкције школских објеката.

У оквиру пројекта реконструкције школских објеката, ових дана почела је и замјена крова једног блока на Основној школи "Иван Горан Ковачић" у Лазареву. Реконструкција ће коштати 40.000 КМ и у цијелости ће бити финансирана из градског буџета.