latinica  ћирилица
16/08/2018 |  12:45 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Голићева у Невесињу: Вишемилионска улагања Владе у инфраструктурне пројекте (ФОТО)

Невесиње је данас посјетила министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, гдје је разговарала са општинским руководством и обишла радилишта. Тренутне инвестиције на подручју ове општине вриједне су више од 11 милиона марака.

Спортска дворана, Дом културе, резервоар питке воде, кружни ток - само су неки од пројеката који се раде у Невесињу. У спортску дворану "Невесињка" Влада Српске уложила је 550.000 марака. На овом објекту тренутно се изводи друга фаза радова која предвиђа термичку изолацију дворане примјеном енергетске ефикасности.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да ће обновљена дворана "Невесињка" имати велики значај за цијелу општину, а поготово за бројна спортска удружења и клубове у овој општини.

"Када смо преузели власт, спортска дворана је била пред рушењем. Сада је статички потпуно безбједна, радимо ПВЦ браварију и котловницу, тако да ће бити енергетски потпуно заштићена", рекао је Авдаловић.

"У општини Невесиње у току је реализација пројеката вриједних око 11 милиона КМ, што је заиста за сваку похвалу. То говори да Влада Српске води рачуна о свакој општини без обзира гдје је географски стационирана, а водиће и у будућности", рекла је Голићева.

Поред свих инвестиција, један од најзначајнијих је пројекат Горњи Хоризонти, односно тунел Дабар-Невесиње у дужини од 12,6 километара, који на подручју Невесиња реализују Хидроелектране на Требишњици.

"У овом моменту тунел је пробијен у дужини од четири километра што је на трећина укупне дужине. Захваљујући улагањима Хидроелектрана на Требишњици, Невесиње ће први пут реализовати пројекат Водовода Удбина о којем дуго причамо и на који се чека деценијама", нагласио је Илија Таминџија, извршни директор предузећа "Хидроелектране на Требишњици".

Изградња водовода требала би бити окончана идућег мјесеца. Хидроелектране на Требишњици у овај пројекат уложиће више од седам милиона марака.