latinica  ћирилица
16/08/2018 |  11:42 ⇒ 14:03 | Аутор: СРНА

Клуб Бошњака: У понедјељак став о закључцима Народне скупштине

Потпредсједавајући Вијећа народа Републике Српске Кемо Чамџија рекао је за Срну да ће Клуб Бошњака у понедјељак, 20. августа, заузети став о закључцима Народне скупштине Републике Српске у вези са извјештајем о Сребреници.
НСРС (Фото: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
НСРС (Фото: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

"До 23. августа треба да се изјаснимо да ли је тим закључцима повријеђен витални национални интерес. О томе ћемо се изјаснити на сједници Клуба, коју ћемо у понедјељак одржати у Бањалуци", истакао је Чамџија.

Он сматра да су институције Републике Српске пале на испиту, те да је усвајање закључака враћање уназад, ка деведесетим годинама /20. вијека/.

"Мислимо да је то јако штетно и то више нема ону политичку димензију пред изборе, већ је наставак ретроградне политике. Овим смо се вратили уназад 25 година", рекао је Чамџија.

Народна скупштина Републике Српске једногласно је одбацила извјештај Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године и затражила од Владе да га стави ван снаге и формира двије независне међународне комисије за утврђивање истине - о страдању свих народа на подручју сребреничке регије и о страдању Срба у Сарајеву.