latinica  ћирилица
16/08/2018 |  11:22 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Крстић: Додатне снаге упућене у Бијељину да чувају границу

На подручју које покрива Јединица граничне полиције Бијељина ангажоване су додатне полицијске снаге које су омогућиле појачан надзор границе са Србијом, због све већег броја илегалних миграната који улазе у БиХ.
Мигранти у Бијељини (архив) - Фото: РТРС
Мигранти у Бијељини (архив)Фото: РТРС

Помоћник директора Граничне полиције БиХ Слободан Крстић рекао је Срни да су додатне снаге, ангажоване од 13. августа, упућене из Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ и Агенције за истраге и заштиту, те да су као испомоћ стално ангажовани припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Према његовим ријечима, и Гранична полиција одвојила је знатан број својих припадника и упутила их колегама у Бијељину, те су и они радно ангажовани на граници са Србијом на Сави и Дрини.

Крстић, који је и члан Оперативног штаба за питања миграција у БиХ, рекао је да ће на данашњем састанку штаба бити размотрене даље активности надлежних органа везаних за мигрантску кризу.

"Да ли ће бити додатног ангажовања полицајаца, то ће зависити од људских и финансијских капацитета којима располажемо", додао је Крстић.