latinica  ћирилица
15/08/2018 |  13:54 | Аутор: Б92

Јокић, Стојаковић, Павловић, Нестеровић и Паспаљ у Београду

Грег Попович, Владе Дивац, Предраг Стојаковић, Никола Јокић, Александар Павловић и Жарко Паспаљ стигли су у Београд на камп "Кошарка без граница".

Камп, који се у Европи организује по 17. пут, окупиће и 63 талентованих дјевојчица и дјечака узраста до 17 година из 25 европских земаља, укључујући и Србију.

Осим њих у наредна три дана у Београду ће боравити и Владе Дивац, Далибор Багарић, Радослав Нестеровић, Драган Тарлаћ, Гордан Гиричек, Дино Рађа, Владимир Радмановић, Бено Удрих, те НБА играчи Гети Херис и Френк Камински III.

Ту су и тренери Ден Бисачио (Мајами Хит), Чејс Бјуфорд (Ејри Бејхокс, Г Лига), Дарко Рајаковић (Оклахома Сити Тандер), Огњен Стојаковић (Денвер Нагетс), Ник Урен (Голден Стејт Вориорс), Попај Џонс (Индијана Пејсерс) и Жак Вон (Бруклин Нетс).

Први камп “Кошарка без граница“ одржан је у Европи, у јулу 2001. године. Тада су Владе Дивац (Србија) и Тони Кукоч (Хрватска), окупили бивше саиграче из репрезентације Југославије и тренирали са 50 дјеце из Србије и Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније и Словеније, у Ла Гиради у италијанском Тревизу.

Саставни дио кампа BWB Europe 2018 чиниће и хуманитарна акција “NBA Cares“ која ће пружити помоћ дјеци и младима у оквиру пар здравствених институција у Београду.

Камп није отворен за јавност.