latinica  ћирилица
14/08/2018 |  16:10 ⇒ 16:33 | Аутор: РТС

Добој добио кошаркашки терен "Огњен Кузмић"

Акција компаније Моцарт “Сто терена за једну игру“ стигла је и до Републике Српске, гдjе је свечено отворено 64. кошаркашко игралиште. Потпуно је реконструисан кошаркашки терен свечано је отворио кошаркашки репрезентативац Србије Огњен Кузмић у добојском насељу Пијескови.
Добој добио кошаркашки терен Огњен Кузмић (фото:Mozzart) -
Добој добио кошаркашки терен Огњен Кузмић (фото:Mozzart)

Управо ће име центра шпанског Реал Мадрида којег је Добој изњедрио, овај терен носити у годинама пред нама.

Као један од највећих донатора спорту у региону, са жељом да у свим градовима будући шампиони имају што боље услове за бављење кошарком, компанија "Моцарт" је и овај терен обновила по стандардима професионалне кошарке.

Житељи града на ријеци Босни ће игру под кошевима убудуће моћи да усавршавају на специјалној подлози, са професионалним конструкцијама, зглобни обручима и клиритним таблама.

Свечани програм организован је у спортском духу и у циљу промовисања здравих навика, па су посјетиоци могли да уживају у ревијалној утакмици младих кошаркаша из КК ФинДо.

Лопту им је подбацио Огњен Кузмић, чији је долазак посебно одушевио најмлађе посјетиоце свечаног отварања.

Он је будућим шампионима на терену уз своју слику оставио и симболичну поруку да никада не одустају:

“Никада не смијете одустати. Побједници никада не одустају, а људи који одустају никад не побјеђују!“.

Након свечаног пресијецања врпце, центар Реал Мадрида дао је први кош на обновљеном терену који је понио његово име, а затим се обратио присутнима.

- Велика је част што је терен са којег сам потекао добио потпуно нов изглед и што је назван мојим именом. Вратио сам се у дјетињство када сам играјући кошарку овдје, у Добоју, маштао о великим успјесима и о томе да једног дана обучем дрес репрезентације. Уз много труда и одрицања мој рад се исплатио, али вјерујем да никада не смијемо заборавити одакле долазимо и гдје смо започели свој пут ка звијездама. Хвала компанији Моцарт која је становницима још једног малог мјеста показала да нису заборављени и хвала што улаже у будуће професионалце који расту у свим крајевима наше земље - истакао је један од најбољих српских кошаркаша.

Задовољство што је Моцартов хуманитарни караван стигао до Републике Српске истакао је и Борјан Поповић, директор сектора корпоративних комуникација у овој компанији, и објаснио је да ово ни случајно није крај преданом улагању у спорт који је постао заштитни знак компаније Моцарт.

Он је најавио да ће осим Добоја, још четири града постати богатија за терен на каквом тренирају професионалци.

- Срећан сам што смо данас у Добоју, јер се трудимо да као регионални лидер у својој области будемо предводници и када је у питању брига о читавој друштвеној заједници. Трудимо се да будемо иницијатори позитивних промјена у друштву, и нашу мисију су препознале и подржале многе кошаркашке легенде, некадашњи и садашњи репрезентативци. То су спортисти који су кошарку учинили једним од наших најтрофејнијих спортова и нашој нацији донијели много радости, због чега вјерујемо да би они требало да буду узори и идоли нашој деци. Свакој промоцији присуствује све већи број грађана што нас додатно мотивише да наставимо да унапређујемо услове за бављење спортом будућих шампиона - рекао је Поповић.