latinica  ћирилица
14/08/2018 |  16:04 | Аутор: СРНА

Ребић: Додатне мјере за унапређење безбједности

Директор полиције Србије Владимир Ребић наредио је данас да се максимално ангажују сви полицијски службеници, појача оперативни рад и предузму додатне мјере ради унапређења безбједности у држави.
Владимир Ребић (фото: З. Жестић / Танјуг) -
Владимир Ребић (фото: З. Жестић / Танјуг)

"Наш задатак је да грађанима пружимо сигурност и спречимо извршење кривичних дела и баш зато сам наложио додатне мере са циљем унапређења безбедности у Србији", рекао је Ребић након састанка са начелницима свих полицијских управа у Србији.

На састанку је разматрана безбједносна ситуација у држави, са посебним освртом на паљење аутомобила /на улицама у Нишу и Новом Саду/ претходних дана, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

"Интензивно се ради на прикупљању доказа како би одговорни за ова кривична дела били ухапшени. Они који мисле да могу да се понашају бахато неће проћи некажњено" истакао је Ребић.

Он је додао да је на састанку било ријечи и о добрим резултатима неких организационих јединица полиције, наводи се у саопштењу.

"На два гранична прелаза одузето је више од 600 килограма марихуане, док је у зеленом појасу на граници према Црној Гори спречено кријумчарење 1.450 боксова цигарета", напоменуо је Ребић.

Ребић је апеловао на грађане који путују ван земље да буду стрпљиви због дужих задржавања на граничним прелазима, те да се претходно информишу о дужини чекања и користе алтернативне прелазе.

"Од почетка године преко свих граничних прелаза прешло је око 45 милиона путника, што је за око три милиона више у односу на исти период претходне године", навео је Ребић.