latinica  ћирилица
13/08/2018 |  12:42 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Протести у Бихаћу због мигрантске кризе

Стотињак становника Бихаћа данас се окупило на Градском тргу како би изразили незадовољство због мигрантске кризе која мјесецима траје на подручју њиховог града.

Грађани су поручили да немају ништа против миграната, али имају против надлежних који, како су навели, не раде ништа конкретно по питању проналаска адекватних смјештајних капацитета за многобројне мигранте с подручја Унско-санског кантона.

Подршку суграђанима дао је и градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић који већ извјесно вријеме позива надлежне у Савјету министара БиХ и Министарству безбједности БиХ да хитно реагују и ријеше проблеме које носи мигрантска криза прије него ескалира доласком зимског периода.

Организатор протеста је Форум грађана "Бихаћка грађанска иницијатива" у којем истичу да је ситуација у граду попримила "алармантну форму".

Док БиХ институције тврде да се мигранти неће задржати, многи из Европске уније враћени су у БиХ.

Они који су "запели" у Унско-санском кантону циљ им је, кажу, само Европа. Дио жена и дјеце већ је смјештен у цазински хотел Седра док је око 200, оних који су мјесецима били у рушевном дому пензионера у Бихаћу, премјештено у ђачки дом. Ипак, остаје питање шта са хиљадама осталих? А нови пристижу сваки дан.