latinica  ћирилица
12/08/2018 |  18:57 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Ускоро камен-темељац за нову болницу у Добоју

Двије кинеске и једна њемачка компанија заинтересоване су за градњу нове болнице у Добоју. Камен-темељац за овај капитални пројекат могао би да буде постављен већ крајем овог или током наредног мјесеца.

На тендер су се пријавила три понуђача. Кинези су за градњу болнице од раније заинтересовани, а пристигла је и понуда једне њемачке компаније.

- Отворен је тендер, сад иде евалуација понуда и ја очекујем да ће се крајем мјесеца или почетком следећег мјесеца поставити камен темељац и кренути са градњом - истиче Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите

Приземље и шест спратова ,чиниће објекат нове болнице у Добоју. Простираће се на око 28.000 квадратних метара, биће високо стандардизована и опремљена савременом опремом, што ће за раднике и пацијенте бити велико олакшање. Имаће 468 кревета,од чега 48 кревета интензивне његе. Сам пројекат прошао је ревизију након искуства са поплавом из 2014. године.

- Ревизијом тог пројекта, зато што су се десиле поплаве  у Добоју, направили смо тако што смо подигли ниво болнице и да ни најмања тачка неће бити угрожена од  поплава - поручио је Милорад Живковић, директор ЈЗУ Болница "Свети апостол Лука" Добој.

За овај пројекат из буџета Републике Српске биће обезбијеђено око 80 милиона марака, а Добој би нову болницу требало да добије за три године.