latinica  ћирилица
12/08/2018 |  16:40 ⇒ 18:59 | Аутор: СРНА

Интерес коалиције развијено Невесиње

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је данас да су коалициони односи СНСД-а, ДНС-а и СП одлични и да је у интересу коалиције да Невесиње буде развијена општина.
Жељка Цвијановић  у Невесињу -
Жељка Цвијановић у Невесињу

"Да би се то остварило мора постојати добра сарадња локалне власти са Владом Републике Српске. Ми смо и данас разговарали о неким будућим пројектима. Оно што је важно је да се одржи и политичка стабилност у општини да би се могли реализовати важни пројекти", нагласила је Цвијановићева послије састанка који је одржала са представницима коалиционих странака у Невесињу - СНСД, ДНС, СП и радикалима.

Она је истакла да ову коалицију везују чврсте везе и партнерство које траје дуже од двадесет година.

"Тамо гдје на локалном нивоу имамо коалицију са републичког нивоа ситуација је пуно стабилнија. Опредјељење је јасно - стабилна Република Српска. Ушли смо у фазу предвидљивости што је огромни капитал за Српску", нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да је Република Српска ушла и у финансијски стабилну ситуацију гдје може да реализује бројне пројекте.

"Ове године смо издвојили више од 120 милиона КМ за разне пројекте широм Српске. Задржали смо стабилност када је ријеч о извршавању буџетских обавеза. Повећавали смо пензије, а сада смо дошли до закона којима се омогућава повећање плата, социјалну сферу смо довели у ред, а сада можемо да се усмјеримо и на развој наших општина", навела је Цвијановићева.

Она је истакла да је захвална коалицији СНСД, ДНС, СП јер је то коалиција стабилности и опредјељености за јаку Републику Српску која сама о себи одлучује, а не чека шта ће јој неко рећи са стране или из Сарајева.

Цвијановићева, која је и предсједник Владе Републике Српске, нагласила је да је задовољна што у Невесињу види реализацију бројних важних пројеката који се реализују захваљујући сарадњи локалне власти и Владе Српске уз подршку коалиције.

Цвијановићева је изразила сигурност да ће ова коалиција на предстојећим изборима остварити велику побједу.

Предсједник Општинског одбора СП Невесиње Огњен Куљић захвалио је Цвијановићевој на подршци коју Влада даје пројектима у Невесињу.

"Ми имамо шта да понудимо грађанима Невесиња и очекујемо побједу кандидата и за предсједника Републике Српске и за српског члана Предсједништва, а очекујемо и велику подршку и кандидатима за Народну скупштину Српске и Парламентарну скупштину БиХ", рекао је Куљић.

Члан Главног одора ДНС-а Миљан Ђерић рекао је да је било ситних проблема у коалиционим односима на локалном нивоу, али да су они успјешно превазиђени и да је подршка заједничким кандидатима неупитна.