latinica  ћирилица
12/08/2018 |  13:51 ⇒ 14:42 | Аутор: СРНА

Давидовић: Млади треба да остану у Српској

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић поручила је младима да треба да остану у Републици Српској, те да раде и граде будућност у својој земљи.
Давидовићева са младима Републике Српске - Фото: РТРС
Давидовићева са младима Републике СрпскеФото: РТРС

"Влада и институције Републике Српске пружају подршку младима у различитим сегментима живота", рекла је Давидовићева Срни након што је, дружећи се са младима у бањалучком парку "Младен Стојановић" обиљежила Међународни дан младих.

Давидовићева је истакла да су Акционим планом за ову годину планирана 22 милиона КМ за запошљавање, док је пет милиона КМ предвиђено за приправнички стаж за младе.

Она је подсјетила да Министарство просвјете и културе Републике Српске годишње издваја пет милиона КМ за субвенционирање исхране и смјештаја у студенстске домове, а 2,3 милиона КМ за стипендирање младих на високошколским установама Републике Српске, те одређена средства за стипендирање младих у иностранству.

Давидовићева је напоменула да Министарство науке и технологије Републике Српске организује стипендирање из Фонда "Др Милан Јелић".

Она је рекла да ресорно министарство на различите начине пружа подршку младима у Републици Српској, укључујући субвенционисање каматне стопе за стамбене кредите за младе гдје на износ кредита од 100.000 КМ за стан Министарство учествује са 12.000 КМ.

"Влада и институције Републике Српске наставиће и даље кроз ове програме и на друге начине да пружају подршку младима у Републици Српској и у јачем обиму", закључила је Давидовићева.

Давидовићева је честитала Међународни дан младих свим младима Републике Српске и региона и пожељела им личну и породичну срећу.