latinica  ћирилица
11/08/2018 |  12:58 ⇒ 12/08/2018 | 08:35 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Mеђународни дан младих

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је свим младим људима у Српској 12. август - Међународни дан младих, истичући да су најважнији ресурс и потенцијал у сваком друштву млади, као незаобилазни фактор његовог напретка, развоја и стабилности.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

"Млади су одувијек били носиоци прогресивних идеја и слободарске мисли и овом приликом желим да изразим подршку том вашем путу, јер Републици Српској је потребно знање, вјештина и енергија коју ви носите, а будућност то са правом очекује", наводи се у честитки предсједника Српске.

Додик је нагласио да ће институције Републике Српске наставити да раде на унапређењу што бољег положај младих у друштву, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

"Желим да ваша младост и жеља за напретком буду покретачи нових и бољих идеја", поручио је Додик.

И предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку свим младима у Републици Српској поводом 12. августа - Међународног дана младих.

"У име Владе Републике Српске и у своје лично име честитам вам 12. август - Међународни дан младих.

Овај дан нас подсјећа да је један од најважнијих задатака улагање и брига о младим људима, покретачкој снази и највећем капиталу и потенцијалу Републике Српске.

Влада Републике Српске препознаје значај учешћа младих у свих областима живота и поносни смо што омладинске политике доносимо у сарадњи са младим људима у Републици Српској и њиховим организацијама, кроз дијалог, разумијевање и уважавање.

Наставићемо и убудуће да предано радимо на унапређењу положаја младих и да кроз институције система омогућимо сваком појединцу да има најбоље услове за лични развој и остваривање својих права", наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.