latinica  ћирилица
10/08/2018 |  14:29 | Аутор: СРНА

Марковић: Пандуревићева није достојна да изговори име Милорада Додика

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милица Марковић изјавила је Срни да /шеф Клуба посланика СДС-а у Представничком дому/ "Александра Пандуревић није достојна да изговори име /предсједника Републике Српске и лидера СНСД-а/ Милорада Додика из простог разлога јер се њен однос према Српској значајно разликује од Додиковог".
Милица Марковић - Фото: nezavisne novine
Милица МарковићФото: nezavisne novine

"Њен однос према Републици Српској и српском народу из ентитета из кога и сама долази заснива се на издајничкој и опасној политици коју СДС води у Сарајеву против Републике Српске", оцијенила је Марковићева.

За разлику од Пандуревићеве, каже Марковићева, политика предсједника Додика је заштитнички однос и поштовање према Републици, српском националном питању, достојанству српског народа у Републици Српској и, наравно, према свим жртвама које су положиле свој живот за Републику Српску.

Марковићева је нагласила да је Пандуревићева за протекле четири године дјеловала на матрици да "сав лоповлук и криминал спава у ентитету Република Српска".

"Она је користила сваку могућу прилику и тренутак у Сарајеву да наблати и српски народ и Републику Српску и њене институције које су легално и легитимно изабране вољом гласача у Српској. И чињеница да је дала интервју Радио Сарајеву говори да она уствари подржава и својим изјавама подгријава тврдње бошњачких политичара да је Република Српска 'геноцидна творевина', да сав лоповлук спава у Републици Српској и да је Милорад Додик за њих много тешко питање, као што је и за Александру Пандуревић", рекла је Марковићева.

На жалост Пандуревићеве, истакла је Марковићева, српски народ у Републици Српској цијени и поштује однос предсједника Републике према ентитету и према властитом народу.

"То што ради и што су у Сарајеву радили Александра Пандуревић и СДС, надам се да ће гласачи казнити 7. октобра и да она више неће имати прилике да блати, омаловажава и гази по Републици Српској и свим вриједностима које у њој постоје". навела је Марковићева.

Пандуревићева је данас за Радио Сарајево изјавила да Додик "има панични страх од губитка избора". "Он /Додик/ има истраживања и веома добро зна како стоји. Он зна да ће овај пут изгубити изборе", рекла је Пандуревићева.