latinica  ћирилица
09/08/2018 |  18:39 | Аутор: ФОНЕТ

Коха диторе прекида односе са Тачијем

Због оптужби Хашима Тачија да Коха диторе заступа интересе предсједника Србије Александра Вучића, тај лист је на првој страни објавио да прекида све контакте са косовским предсједником.

На питање новинара Коха дитореа како би реаговао када би предсједник Србије користио идентичне аргументе за сјевер Косова, какве Тачи наводи када говори о прикључењу Косову "Прешевске долине", Хашим Тачи је одговорио: "Не говорим у име Вучића, као ви и ваш медиј".

Коха диторе је саопштила да прекида сваку званичну комуникацију са Тачијем и његовим кабинетом, док не повуче изговорено и јавно се извини због тврдње да лист "говори у име Вучића".

Наводи се да ће лист извјештавати са догађаја чији је Тачи учесник када закључи да је то у интересу јавности и истине, али да неће објављивати интервјуе, коментаре и изјаве другим медијима, све док не повуче ријечи изговорене о Коха диторе.

И Удружење новинара Косова је критиковало Тачија, уз оцјену да његова изјава представља угрожавање професионалног интегритета репортера и медија.