latinica  ћирилица
22/07/2018 |  20:50 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

На Тјентишту завршена манифестација Ауто-рели "Козара-Сутјеска"

Испитом спретности, на Тјентишту је завршена дводневна саобраћајно-превентивна-туристичка манифестација Ауто-рели "Козара-Сутјеска".

Највише умијећа за воланом показали су возачи из Прњавора, Требиња и Јајца.

До титуле најбољи љубитељи су морали да да се докажу на оцјенској вожњи,испиту тачности и спретности и у познавању теста саобраћајних прописа. У генералном пласману тријумфовали су Прњаворчани у групама "спринт“ и "турист".

Најбољи у класи 1. је Требињац Вучко Башић. Са Тјентишта порука - кампања о безбједности саобраћаја траје цијелу годину.Ауто-рели је један од путоказа у безбједној вожњи.

- Надамо се да ће тренд опадања саобраћајних незгода са смртним исходом да се настави и да ћемо доћи на стандарда какви су у свијету - каже Ранко Бабић генерални секретар АМС РСепублике Српске.

Опредјељење у Српској је да прате и стандарде изградње брзих путева и обнове магистралних и регионалних саобраћајница.

- Мала Република Српска са великим срцем ипак успјева да инвестира, то су јако скупи пројекти, а свако добри путеви обезбјеђују свим учесницима безбједност - напомиње Неђо Трнинић министар саобраћаја и веза Републике Српске. 

На овој најмасованијом манифестацији ове врсте у БиХ окупило се више од 80 учесника који су уједно промовисали и туристичке потенцијале националних паркова.