latinica  ћирилица
21/07/2018 |  15:15 | Аутор: Спортски журнал

Дарко Ковачевић спортски директор Србије!

Дарко Ковачевић, некадашњи прослављени српски фудбалер, преузеће функцију спортског директора Фудбалског савеза Србије.
Дарко Ковачевић - Фото: Getty Images
Дарко КовачевићФото: Getty Images

"Два пута сам се састао са председником ФСС Славишом Кокезом. Јако смо близу договора. Разговори воде ка успјешном завршетку", рекао је Ковачевић.

 Нажалост, фудбалска Србија је на трагичан начин остала без човјека који је до недавно обављао споменуту функцију, пошто је Горан Буњевћевић преминуо недуго пошто је доживео излив крви у мозак.

"Долазим у понедељак на завршни договор. Водећи људи нашег фудбала изложили су ми план. Све ми дјелује феноменално и спреман сам за одговоран задатак", додао је некадашњи центарфор Пролетера, Црвене звезде, Реал Сосиједана, Јувентуса...

 Послије неуспјеха на Свјетском првенству, нашу најбољу селекцију на јесен очекују два нова циклуса – почетак квалификација за ЕУРО 2020, односно старт новоформиране Лиге нација.

 "Знам како функционишу ствари у српском фудбалу. Пратио сам клубове, репрезентацију, лигу и добро сам упознат са ситуацијом. Предочен ми је план и програм ФСС за наредни период. Све ми се допада".

Послије завршетка играчке каријере у Олимпијакосу постао је главни скаут тима из Пиреја, а ту функцију обављао је три године.