latinica  ћирилица
20/07/2018 |  19:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Пула- Велико интересовање за изложбу о Милени Дравић

Више од 3.000 људи до сада је видјело изложбу "Милена, изложба фотографија" у Српском културном центру у Пули, посвећену глумици Милени Дравић, изјавио је Милан Рашула, предсједник Вијећа српске националне мањине у Истарској жупанији.
Милена Дравић (Фото:  Sputnik/ Ђорђе Крстић) -
Милена Дравић (Фото: Sputnik/ Ђорђе Крстић)

Милена Дравић присуствовала је отварању изложбе 13. јула као специјални гост Филмског фестивала у Пули, који је почео дан касније.

Изложбу фотографија посвећену изузетном опусу хероине југословенске кинематографије приредили су Маја Медић и Стефан Арсенијевић.

Дио изложбене поставке која ће трајати до 27. јула, чини и документарац "Мали филм о великој Милени", редитеља Милоша Радовића.

Новинар Танјуга који је разговарао са посјетиоцима изложбе наводи да су је разгледали и бројни страни туристи, а домаћини кажу да у великом броју изложбу посјећују људи који живе у Пули и сјећају се југословенске кинематографије, али има и млађих који се са ликом и дјелом Милене Дравић срећу први пут.

На фотографијама које чине поставку изложбе налазе се портрети велике умјетнице, али и заједнички моменти са различитим партнерима на великом платну од Ричарда Бартона до Драгана Николића.