latinica  ћирилица
20/07/2018 |  15:15 ⇒ 15:20 | Аутор: СРНА

Лукач: Прошла година у раду МУП-а била најбоља, а у овој је тај тренд настављен

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас да је прошла година по резултатима рада МУП-а била најбоља од када постоји ова институција, а да се у ових шест мјесеци тај тренд наставио.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

"Ти резултати су на завидном нивоу и стање безбједности у Српској је повољно, а све приче које можемо да чујемо од опозиције су потпуно испразне о апсолутно ничим не могу да се утемеље", рекао је Лукач на конференцији за новинаре након проширеног колегијума министра унутрашњих послова на којем је било ријечи о резултатима рада у протеклих шест мјесеци.

Лукач је истакао да резултати рада МУП-а демантују све приче о томе да је нарушено стање безбједности у Републици Српској у било ком сегменту.

Он је навео да је чињеница да је било појединичаних случајева који нарушавају стање безбједности, али да се полиција с тим бори у континуитету.

Лукач је истакао да ниједно кривично дјело неће бити заборављено.

Он је нагласио да је добрим резултатима допринијела реорганизација МУП-а у претходном периоду, као и нове управе које су специјално почеле да се баве појединим областима првенствено тешких кривичних дјела организованог криминалитета, што је дало резултате.

Лукач је похвалио све припаднике МУП-а који су учествовали у обезбјеђењу комеморативног скупа у Сребреници, као и помена Србима страдалим у Братунцу, чиме је полиција показала да може да организује велике скупове и да они протекну безбједно.

Лукач: Проблем представљају фиктивне пријаве адреса

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас да се у Српској, с обзиром на то да је ријеч о изборној години, појавио проблем фиктивних пријава адреса у одређеним општинама.

Лукач је истакао да људи покушавају да праве предизборни инжењеринг како би могли да гласају и да је то једини разлог због којег се пријављују.

"Морају да знају да ће полиција Српске контролисати пребавилишта свих тих лица која се фиктивно пријављују и који желе на неки начин да злоупотријебе своје бирачко право, те ће против тих лица бити поднесене кривичне пријаве", рекао је Лукач на конференцији за новинаре у Бањалуци након проширеног колегијума министра унутрашњих послова Српске.

Он је додао да су сви начелници полицијских управа добили задатак да на територијама над којима имају надлежност контролишу пребавалишта свих оних који су се пријавили на такав начин.