latinica  ћирилица
19/07/2018 |  15:38 ⇒ 21:03 | Аутор: РТРС

Стевандић у Актуелном разговору (РТРС, 21.05): Развој Српске успоравају блокаде из Сарајева

Развој Републике Српске успоравају блокаде из заједничких институција БиХ и превелик број запослених на том нивоу власти, рекао је у емисији Актуелни разговор наше телевизије, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске и предсједник странке Уједињена Српска Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Он каже да је пропорционално буџетима, број прекомјерно запослених знатно израженији у заједничким органима БиХ, него у Републици Српској.

- Број запослених је 24.000, као у бившој Југославији када је премијер био Анте Марковић. Не може толика администрација да буде развојна. Она ће појести буџет и биће деструкција. Сталним запошљавањем и гомилањем непотребних институција у Савјету министара се црпе и буџети ентитета, јер се прво плаћа њихов рад, па онда шта остане ентитетима - рекао је Стевандић.

Актуелни разговор у којем Стевандић, између осталог, говори и о повратку младих високообразованих кадрова у Републику Српску, стању у области здравства, одлуци да на изборе за Парламентарну скупштину БиХ изађе на листи СНСД-а, својој ратној прошлости, на програму је од 21.05 часова.