latinica  ћирилица
19/07/2018 |  13:19 | Аутор: СРНА

За асфалтирање пута у Дервенти 35.000 КМ

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске обезбиједило је 35.000 КМ за асфалтирање дионице пута Рашићи-Калачка у мјесној заједници Бијело Брдо на подручју општине Дервента.
Општина Дервента - Фото: РТРС
Општина ДервентаФото: РТРС

Уговор о суфинансирању овог пројекта данас су у Бањалуци потписали министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и представници Удружења повратника сјеверозападне Посавине "Посављак" из Дервенте Фрањо Блажевић и Анте Матијевић.

Пројекат ће бити реализован у оквиру Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2018. годину, а његовим суфинансирањем Министарство за и избјеглице и расељена лица Републике Српске наставља да подржава инфраструтурне пројекте у Дервенти и одрживи повратак.

Чордаш је разговарао са представницима Удружења "Посављак" и о осталим пројектима чији је циљ пружање подршке Хрватима на подручју Дервенте, те о условима живота хрватских повратника у Бијелом Брду.

"Чордаш је изразио задовољство радом овог удружења и истакао његов значај у за повратак и опстанак Хрвата у посавском крају", саопштено је из Министарства за и избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Блажевић и Матијевић су истакли да су са Министрством и до сада имали веома добру сарадњу и да очекују наставак подршке за рјешавање проблема са којима се сусрећу Хрвати у посавској регији.