latinica  ћирилица
19/07/2018 |  10:10 ⇒ 15:29 | Аутор: СРНА

У понедјељак Колегијум о ванредној сједници на захтјев Додика

У Бањалуци ће у понедјељак, 23. јула, бити одржана сједница Колегијума Народне скупштине Републике Српске, на којој би требало да буде утврђен дневни ред и термин одржавања 29. посебне сједнице, коју је затражио предсједник Српске Милорад Додик у вези са извјештајем Комисије за Сребреницу о догађајима у јулу 1995. године.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Посебну сједницу затражио је предсједник Републике Српске са једном тачком дневног реда - "Информација о Извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице у периоду од 10. до 19. јула 1995. године".

Почетак сједнице Колегијума заказан је у 12.00 часова, наведено је на интернет страници Народне скупштине.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је раније да ће окупити све политичке факторе у Републици Српској у намјери да Народна скупштина задужи Владу да повуче и прогласи ништавним свој извјештај о Сребреници.

Он је тада напоменуо да се у том документу наводе подаци који нису тачни и нису потврђени ни у Хашком трибуналу, а који федерална јавност сматра релевантним.

"У Хашком трибуналу има неколико пресуда које говоре о 3.500 до 5.000 страдалих, а у извјештају пише да их је 8.700", рекао је Додик.