latinica  ћирилица
18/07/2018 |  22:14 | Аутор: СРНА

Зуроф: Томпсон нигдје не би требало да буде почасни гост

Директор јерусалимског центра "Симон Визентал" Ефраим Зуроф оцијенио је да Марко Перковић Томпсон нигдје не би требало да буде почасни гост, а понајмање на окупљању на којем се слави изврстан спортски успјех Хрватске.
Ефраим Зуроф (фото:©Tanjug/ Зоран Жестић) -
Ефраим Зуроф (фото:©Tanjug/ Зоран Жестић)

- Лука Модрић је можда заиста заслужио да буде најбољи играч Свјетског првенства у фудбалу, али због позивања Томпсона да пјева, заслужио је црвени картон - закључио је Зуроф.

Хрватски портал Индекс преноси да је Центар "Симон Визентал" навео да је Томпсон познат по пјесмама које позивају на убијање Срба и које су носталгично повезане са злогласним хрватским концентрационим логором Јасеновцем и женским логором Старом Градишком.

- Позивање Перковића да пјева на таквој масовној прослави, на којој се, према плану нису требали појавити никакви политичари ни извођачи, његовим фашистичким погледима даје легитимитет какав не заслужују - поручили су из Центра, уз припадајућу поруку Ефраима Зурофа.

Марко Перковић, наводи Зуроф, није пропустио ниједну прилику да пошаље своје поруке мржње и није случајно да се "бројни људи појављују на његовим концертима у усташким униформама" и/или изводе усташки поздрав".

Томпсон се у понедјељак на дочеку хрватских фудбалских репрезентативаца попео у отворени аутобус који је возио хрватске фудбалере са аеродорома, тврдећи да су га они позвали да им се придружи.

Он је отпјевао неколико пјесама на Тргу Бана Јелачића гдје је одржана централна прослава.

Центар за лов на нацисте "Симон Визентал" се бави откривањем злочинаца из Другог свјетског рата.