latinica  ћирилица
18/07/2018 |  16:07 | Аутор: СРНА

Бањалука: Наредна два дана акција сузбијања комараца

Предузеће за санитарно-еколошку заштиту Еко бел саопштило је да ће сутра и у петак, 20. јула, на подручју Бањалуке спровести дводневну акцију сузбијања одраслих форми комараца са земље.
Запрашивање комараца - Фото: илустрација
Запрашивање комарацаФото: илустрација

Акција ће бити обављена сутра у вечерњем термину од 20.15 до 23.00 часа и у петак у раним јутарњим часовима од 4.30 до 7.00 часова.

Акцијом сузбијања комараца биће обухваћени центар Бањалуке, тврђава Кастел, парк "Младен Стојановић", шеталиште од Зеленог моста до Ребровачког моста и Студентски кампус, наведено је из предузећа Еко-бел.

Акцијом сузбијања комараца биће обухваћена и насеља Нова варош, Росуље, Старчевица, Обилићево, Борик, Кочићев вијенац, Срспке топлице, Лауш, Петрићевац, Паприковац, Лазарево, Кумсале, Дервиши, Залужани, Раковачке баре, Шарговац, Рамићи, Дебељаци, Зелени вир, Врбања, Ада, Медено поље, Драгочај, Куљани, Барловци, Пријечани, Делибашино село, Мађир и Чесма.

Из Еко-бела упозоравају пчеларе да у наведеним данима предузму све потребне мјере за заштиту пчела, као што је наткривање пчелињих друштава картоном или другим приручним средствима.

У случају лоших временских прилика грађани ће благовремено бити обавијештени о накнадном термину акције.