latinica  ћирилица
18/07/2018 |  13:49 | Аутор: СРНА

На подручју Неума заплијењено 665 килограма дроге

Припадници СИПА су на подручју општине Неум пронашли и од држављанина Хрватске и БиХ одузели 665 килограма канабиса намијењеног за илегално тржиште у земљама Западне Европе, што је једна од највећих пљенидби наркотичких средстава у БиХ, саопштено је из СИПА.

Током јучерашње акције кодног назива "Петрол лајн" извршен је претрес камиона којим је управљао ухапшени, те одузета дрога упакована у 89 врећа и три мобилна телефона, наведено је у саопштењу.

Возач је ухапшен због сумње за организовани криминал трговине дрогама и након криминалистичке обраде у просторијама СИПА, биће предат Тужилаштву БиХ.

СИПА је захвалила полицијским службеницима Граничне полиције БиХ и Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона на пруженој помоћи приликом реализације ове оперативне акције.

Тужилаштво БиХ је у саопштењу прецизирало да је дрога откривена приликом контроле цистерне дубровачких регистарских ознака и да је провожена из Црне Горе у Хрватску, према западном нарко-тржишту.

Заплијењена је највећа количина дроге у посљедњих неколико година, која на илегалном нарко-тржишту достиже милионски износ, додаје Тужилаштво.

Након што испита осумњиченог, тужилац ће донијети одлуку о подношењу приједлога за одређивање притвора или мјера забране у складу са законом.

"Ова акција показује одлучност Тужилаштва БиХ и полицијских агенција БиХ да се супротставе међународним организованим криминалним групама које кријумчаре велике количине наркотика", наводи се саопштењу Тужилаштва БиХ.