latinica  ћирилица
17/07/2018 |  18:35 ⇒ 18/07/2018 | 08:35 | Аутор: РТРС

Теслић: Смјене директора јавних установа - разријешен и потпредсједник СО

Бурно је било на данашњем засједању Скупштине општине Теслић. Како су у СНСД-у и најавили на претходној сједници одборници су наставили смјене кадрова чијим радом нису задовољни. У СДС-у тврде да и ове смјене нису законите.

Умјесто Мехмеда Дубравца на мјесто потпредсједника Скупштине ће Дијана Ђекановић. Одлука је то одборника који су Дубравца опозвали тајним гласањем са 15 гласова за и 12 против.

Разријешени су чланови управних одбора Дјечијег вртића "Палчић", општинске Туристичке организације и Центра за социјални рад, те именовани нови. Смијењена је и Сандра Пропош, директорка Дјечијег вртића. Умјесто ње на ову функцију именована је Јела Касаповић.

"Наставак активности које смо најавили на прошлом засједању. Тада смо рекли да ћемо наставити са замјеном одређеног броја управних одбора, односно одређеног броја директора са чијим радом ми нисмо задовољни", каже Мишо Стојановић, шеф Клуба одборника СНСД-а у СО Теслић.

Док у ПДП-у о данашњим потезима не желе да говоре, у СДС-у тврде да су одлуке о кадровским промјенама незаконите.

"Све ове данашње одлуке које су донесене, о промјени кадрова су незаконите и створиће озбиљне посљедице по функционисање јавних институција и локалну заједницу", наводи Милан Касаповић, шеф Клуба одборника СДС-а у СО Теслић.

СНСД, Независни клуб, ПДП, ДНС и одборник СРС Српска у сигурне руке гласали су за кадровске промјене у управним одборима, као и за смјену директорке вртића.

СДС је био против. Уздржани су били одборници СП-а, СДА, и СДП-а.

"Ми и даље остајемо са СНСД-ом у коалицији за сљедеће изборе, али са овим људима са којим они мисле да раде ми нећемо радити", истакао је Драгутин Шкребић, одборник СП-а у СО Теслић.

Замјеник начелника општине Милован Станковић данас је сачувао фотељу. За његов опозив током тајног гласања гласало је 14 одборника, док је 13 било против.