latinica  ћирилица
17/07/2018 |  16:41 | Аутор: Б92

Вајда: Сумњао сам да ће се Новак вратити!

Новак Ђоковић је поново на шампионском путу, освојио је Вимблдон, вратио се у Топ 10, а то није очекивао чак ни његов вјерни тренер Марјан Вајда. Вајда се недавно поново прикључио Новаковом тиму, послије неколико година паузе, и српски тенисер је одмах заиграо "као некада".

Недостајали су Марјан и кондициони тренер Гебхарт Фил-Грич Новаку, и на приватном, а итекако на професионалном плану, и он је свјестан да је са њима двојицом у тиму све много боље.

"Веома сам захвалан Марјану и Гричу што су ми се вратили. Послије годину дана паузе у раду са њима, они су оставили све што су радили у међувремену да би ми се вратили и помогли ми да будем гдје сам тренутно, што је веома лијепо од њих. Много волим те момке", гласила је изјава Новака Ђоковића послије освајања Вимблдона, када је и потврдио да ће са Аустријанцем и Словаком радити барем до краја године.

Није се знало шта очекивати од Новака Ђоковића. Ствари су изгледале блиједо послије Индијан Велса и Мајамија, на шљаци је каква-таква добра игра дошла тек у Риму, а послије испадања од Марка Чекината у четвртфиналу Ролан Гароса јавност је остала подеијљена.

"Откад смо почели поново да радимо заједно, сваки дан сам сумњао у њега. Нисам могао да се вратим у прошлост и довучем тог Новака у садашњост, већ да 'направим' новог. Био сам критичан, негативан, а ја нисам таква особа. За мене је ово што се десило стварно непојмљиво", изјавио је Марјан Вајда.