latinica  ћирилица
17/07/2018 |  15:59 ⇒ 17:38 | Аутор: СРНА

Бихаћ: Пронађени мигранти који су починили разбојништва, тешке крађе и напад

Припадници МУП-а Унско-санског кантона и Службе за послове са странцима БиХ данас су у заједничкој акцији на подручју Бихаћа пронашли шест илегалних миграната, држављана Ирака, Либије, Марока и Русије, који су у претходном периоду починили разбојништва, тешке крађе и напад на овлашћена службена лица приликом обављања службених активности.
Бихаћ - Фото: РТРС
БихаћФото: РТРС

Ова лица су потом процесуирана јер су угрожавала безбједност грађана на овом подручју, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Након лоцирања ове групе илегалних миграната инспектори за странце су у Бихаћу спровели одговарајуће мјере и радње, те им је Служба за послове са странцима изрекла мјере протјеривања.

Ова лица су стављена под надзор у Имиграциони центар у Источном Сарајеву, да би се извршило њихово удаљавање из БиХ.

У саопштењу се наводи да су представници Сектора униформисане полиције МУП-а УСК и Службе за послове са странцима БиХ договорили спровођење одговарајућих заједничких оперативних активности на подручју Бихаћа с циљем проналажења илегалних миграната, склоних чињењу кривичних дјела и нарушавању јавног реда и мира.

У оквиру ових активности, представници ИОМ-а и Службе за послове са странцима су уз присуство припадника полиције МУП-а УСК и преводилаца упознали мигранте смјештене у недовршеном објекту Пензионерског дома о потреби да се иселе из овог објекта, који нема ни минималне услове за смјештај.

Наводи се да је потом 250 миграната добровољно напустило објекат Пензионерског дома и прешло у објекат Ђачког дома, гдје су им надлежне организације обезбиједиле храну и друге минималне услове неопходне за њихов боравак на овом подручју.