latinica  ћирилица
17/07/2018 |  15:21 ⇒ 19:54 | Аутор: СРНА

Због мигрантске кризе у Бихаћу 26. јула протести у Сарајеву

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић изјавио је да је на данашњој сједници Градског вијећа донесена одлука да због мигрантске кризе у овом граду 26. јула буду одржани протести у Сарајеву.

- Долазимо идуће седмице на протесте у Сарајево - рекао је Фазлић Срни.

Према његовим ријечима, на протестима ће бити поновљени захтјеви власти и грађана Бихаћа да Министарство безбједности БиХ ради свој посао у складу са Законом о азилу.

- Затражићемо од Министарства безбједности да воде рачуна о мигрантима, да их смјесте у неки центар и да се заустави долазак нових миграната - додао је Фазлић.

Он је навео да је данас више од 150 илегалних миграната који су боравили у напуштеном објекту Дома пензионера у Бихаћу измјештено у Ђачки дом, који је одређен за привремени прихватни центар.

- Не знам тачан број измјештених миграната, то зна полиција која је асистирала у њиховом измјештању - рекао је Фазлић.

Раније је најављено да ће на протесте у Сарајево доћи представници локалне власти и становника.

Према ранијим најавама, мигрантске породице, а прије свега жене и дјеца требало би да буду смјештени у хотел "Седра" у општини Цазин.

Општина Босански Петровац одбацила је намјеру премијера Унско-санског кантона Хусеина Рошчића да у овој општини, на локацији Медено Поље, буде уређено прихватилиште за смјештај миграната.