latinica  ћирилица
16/07/2018 |  18:05 ⇒ 19:17 | Аутор: РТРС

Каква је судбина Градске апотеке у Добоју?

Градска апотека у Добоју је пред ликвидацијом због три милиона КМ дуга. Тиме Град остаје без предузећа чији је оснивач. Сагласност за то, након жалбе Града, дао је и републички правобранилац, а подржала већина у Скупштини града.

Апотека неће у стечај, већ у ликвидацију. Стратешки партнер, приватник из Козлука, у року од два мјесеца дужан је да измири сва дуговања Апотеке и задржи свих 35 радника.

Споран, због имовинских односа, атрактивни пословни простор апотеке у центру града у том поступку биће књижен на оснивача.

"Простор ће се књижити на град Добој. За сам простор постоји забрана отуђења у вријеме трајања стратешког партнерства, а исто тако забрана бављења другом дјелатношћу у том простору, који је намијењен искључиво за апотекарску дјелатност", рекао је Небојша Марић, замјеник градоначелника Добоја.

Ликвидација је и за СНСД поштенији начин рјешавања дугова Апотеке.

"То је сигурно рјешење које ће помоћи да се повјериоци Апотеке намире, а с обзиром да је у минусу од три милиона КМ, о томе треба неко други да води рачуна", каже Војислав Рађа, одборник СНСД у Скупштини града Добој.

Не може неко ко је годинама вршилац дужности одлучивати о судбини 35 радника, упозорава Социјалиста Ведран Глигорић. Тражиће, каже, да се о мандату в.д. директора Апотеке изјасне и инспекција. Није оптимиста ни за радна мјеста радника Апотеке.

"Да ли је могуће да за ово гласамо? Приликом јавног позива за избор стратешког партнера није помињана ликвидација, а послије се ставља у уговор. То није у реду", сматра Глигорић.

Да ли има овлашћења да као в.д. директора покрене ликвидацију Апотеке, Ведран Митровић није одговорио ни одборницима ни новинарима. Овим поступком надлежни тврде да су избјегли стечај који би Апотека морала да отвори јер су јој због дугова рачуни мјесецима блокирани.