latinica  ћирилица
16/07/2018 |  17:46 ⇒ 21:08 | Аутор: РТРС

Теслић: У Милан Пољу отворено етно-село Усора

У Милан Пољу код Теслића отворено је етно-село Усора. Овом инвестицијом, Здравствено - туристички центар "Бања Врућица" проширио је услуге, и омогућио посао за 15 радника.

Гостима у етно-селу Усора на располагању су смјештајни капацитети, ресторан са традиционалним јелима и два отворена базена. Тиме је "Бања Врућица" и додатно проширила услуге.

"Намјера је да искористимо наше људске и материјалне ресурсе и знање како бисмо подигли ниво услуге етно-села и привукли госте који одсједају у четири хотела да долазе на излете", истиче Александар Радошевић, генерални директор ЗТЦ "Бања Врућица" код Теслића.

Отварњем етно-села омогућен је посао за 15 нових радника.

"Бања је један од узорних послодаваца, редовно измирује обавезе према радницима, на вријеме исплаћује сва давања која има", каже Горан Савановић, предсједник Синдиката трговине, туризма и угоститељства Српске.

"Не само да ћемо запослити нове раднике, наша намјера је да упослимо локално становништво што више можемо у смислу откупа пољопривредних производа", наводи Радошевић.

Ово етно-село употпуниће туристичку понуду не само Теслића већ и Српске, тврди Предраг Глухаковић, министар тровине и туризма Српске.

У етно-еко просторима је, каже, будућност, и потребно је радити на њиховој промоцији.

"Ми ћемо урадити све што је до нас, радимо једну монографију свих етно-еко простора Српске, у коју ћемо укључити и овој простор. Сви треба да се укључе како би се ово етно-село што боље промовисало, јер ово није само за локалну, већ за ширу употребу", рекао је Глухаковић.

Свечаном отварању присуствовали су и министар здравља, Драган Богданић, предсједник Удружења пензионера Раде Ракуљ и бројни гости.

Етно-село Усора смјештено је уз ријеку Велику Усору, поред регионалног пута Тедин Хан-Теслић-Бистричак, 18 километара од Бање Врућице. Простире се на 3.600 квадратних метара.

Садржај ће употпунити авантуристичким, ловним и риболовним туризмом.