latinica  ћирилица
16/07/2018 |  15:41 | Аутор: СРНА

Звиздић: Никад нисам рекао да ће за Сребреницу бити издвојено два милиона КМ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је данас у Сарајеву да никад није рекао да ће бити издвојена два милиона КМ за инфраструктурне пројекте у општини Сребреница.
Денис Звиздић   (Фото:faktor.ba) -
Денис Звиздић (Фото:faktor.ba)

"Свечано обећавам да ће Савјет министара издвојити два милиона КМ одмах сутра ако ми ико нађе моју изјаву да сам то рекао. Нигдје не постоји, нити сам икада рекао да ће Савјет министара дати два милиона КМ него сам рекао да ћемо помоћи Сребреници", рекао је Звиздић на конференцији за новинаре.

Звиздић је нагласио да ће Савјет министара БиХ врло брзо помоћи Сребреници, истичући да је услов за то да Скупштина општине те локалне заједнице има једногласан став за који пројекат средства треба да буду издвојена.

"Када то уради Скупштина општине Сребреница, ми ћемо сигурно издвојити дио новца или финансирати тај пројекат у капацитету у којем то буде могуће", додао је Звиздић.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је да пуна два мјесеца чека одговор предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића и његовог замјеника Мирка Шаровића на посланичко питање када ће Савјет министара испунити обећање из 2015. године и општини Сребреница уплатити два милиона КМ помоћи за реализацију инфраструктурних пројеката.

"Питање сам поставио 16. априла и одговор чекам два мјесеца. Општина Сребреница, упркос бројним ургенцијама, обећана средства чека три године, а Звиздић и Шаровић ћуте. Сада сам више него сигуран да Звиздић неће да уплати та средства јер је начелник општине 2016. године постао Србин Младен Грујичић, док Шаровић, као и обично, ћути и одобрава Звиздићеве одлуке", рекао је Кошарац 14. јула Срни.

Током Ивестиционо-развојне конференције, која је одржана у новембру, 2015. године, најављена су и обећана улагања у износу од 13 милиона КМ за конкретне пројекте.

Тадашњи премијер Србије Александар Вучић обећао је пет милиона евра за инфраструктурне пројекте и новац је у неколико транши и исплаћен. Направљени су дјечији вртић, двије производне хале, те дио магистралног пута.

Средства у износу од два милиона КМ, које је обећао предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, никад нису стигла.