latinica  ћирилица
14/07/2018 |  15:58 | Аутор: СРНА

Ухапшен због пријетећи ватреним оружјем службеном лицу

Шездесетшестогодишњак чији су иницијали Р.М. ухапшен је због сумње да је пријетио ватреним оружјем службеном лицу, члану ловачког удружења из Козарске Дубице, саопштено је из Полицијске управе Приједор.
ПУ Приједор - Фото: РТРС
ПУ ПриједорФото: РТРС

Осумњиченом је стављено на терет да је пријетње по живот упутио јуче ујутро око 5.50 часова у дубичком мјесту Бијаковац, а потом се удаљио у непознатом правцу.

Из полиције су навели да је Р.М. пронађен и ухапшен око поднева, те да су том приликом од њега одузети пиштољ, за који је имао оружни лист, те ловачка пушка марке "тоз" и оружни лист за ловачки карабин марке "застава".

Против њега биће достављен извјештај за кривична дјела угрожавање сигурности и спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Полиција наводи да је ловачка пушка карабин марке "застава", чији је оружни лист пронађен код осумњиченог за пријетње, откривен и привремено одузет од лица чији су иницијали Р.Б. /65/ из Козарске Дубице. Од овог лица привремено је одузет и оружни лист за ловачку пушку марке "тоз".

Из полиције напомињу и да ће Основном суду у Козарској Дубици против лица Р.М. и Р.Б. бити достављен захтјев за покретање прекршајног поступка у вези са почињеним прекршајем који се односи на замјену оружја.