latinica  ћирилица
14/07/2018 |  15:11 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

ДНС организовао акцију уређења Националног парка Козара

Акција уређења Националног парка Коазара окупила је више од 300 чланова организација младих и жена Демократског народног савеза.

Осим дружења и спортских активности, организовано је кошење, реновирање клупа и чишћење.

Како би учествовала у радној акцији, из Дервенте на Козару, дошла је Милица Чечар која је и у претходном периоду била присутна на акцијама у организацији ДНС-а.

"На првом мјесту је очување природе, а на другом дружење, поготово размјењивање искустава што се тиче младих", каже Јелица Чечар, из Предсједништва младих ДНС-а.

Предсједник Организације младих ДНС-а Републике Српске, Боривоје Обрадовић, рекао је да су радне акције претходиле у Источном Сарајеву, Вишеграду и Шипову.

"Циљ оваквих радних акција да подстакнемо младе да чувају своју природу да се одговорно односе према природним ресурскима и културно-историјским знаменитостима и то ћемо наставити и у будуће", истиче Обрадовић.

Лејла решић, члан Главног одбора и шеф Медиа тима ДНС-а Српске наводи да овај пут желе да врате онај дух старих радних акција.

"Желимо да се мало вратимо природи, да покажемо нашу одговорност и према природи и према људима, да се "скинемо" са мобилних телефона и таблета. Настојимо да се вратимо контакту и можда неким истинским вриједностима", рекла је Решићева.

Након радне акције на Козари, сутра ће бити одржана сједница Главног одбора Организације жена и сједница Скупштине Организације младих ДНС-а.