latinica  ћирилица
13/07/2018 |  15:22 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Петровић: Зашто се амбасадор није обратио званичним институцијама ако је заиста био нападнут?

Градоначелник Требиња Лука Петровић изјавио је Срни да није обавијештен да амбасадор Аустрије у БиХ Мартин Памер борави у овом граду нити да је наводно нападнут, те га позвао да објасни шта се десило.
Лука Петровић - Фото: СРНА
Лука ПетровићФото: СРНА

Петровић каже да му није јасно зашто ѕе амбасадор, уколико је то тачно, није обратио институцијама Републике Српске.

"Само сам добио информацију да је један посрнули требињски политичар који покушава да се врати на политичку сцену добио позив од амбасадора да је нападнут, што треба провјерити", рекао је Петровић.

Градоначелник Требиња је позвао амбасадора да објасни ситуацију и да каже зашто се, уколико је нападнут, није обратио ни Полицијској управи у Требињу ни Градској управи.

"Овај посрнули политичар, коме се наводно обратио, свакако покушава да се наметне на политичкој сцени, а одавно зна да су га се сви одрекли због већ познатог његовог понашања", рекао је Петровић.

Блогер Небојша Вукановић написао је да га је амбасадор Аустрије у БиХ Мартин Памер обавијестио да су га јуче у требињском насељу Ложиона испред старе жељезничке станице "напали примитивци и вандали".

"Амбасадор Памер ме је позвао око 13.00 часова и тражио да реагујем и заштитим га јер су га напали неки локални примитивци, који му нису дозвољавали да фотографише старог "Ћиру" и Жељезничку станицу коју је саградила Аустро-Угарска", написао је Вукановић.