latinica  ћирилица
13/07/2018 |  12:14 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

На отварању Егзита 50.000 посјетилаца

Наступом балетске звијезде Сергеја Полуњина у пратњи гудачког оркестра Алмазијан симфони у Новом Саду је почео један од најбољих музичких фестивала у Европи- Егзит, на чијем отварању је било више од 50.000 посјетилаца.
Егзит 2018. - Фото: СРНА
Егзит 2018.Фото: СРНА

Полуњин је синоћни плесни перформанс започео пјесмом "Бандијера роса", а уз њега је на главој бини, осим 25 дјевојака из гудачког оркестра, било око 40 извођача.

Наступ Полуњина завршен је ватрометом на новосадској Петроварадинској тврђави, коме је претходио јединствен микс ритмова са свих континената - од брејкденса до класичног балета.

На отварању Егзита наступила је и америчка рок-кантауторка Лаура Перголизи, познатија, као Ел-Пи.

Прве вечери Егзита наступила је арт-поп група Фивер Реј, као и хип-хоп група Мигос, а наступ је пропраћен свјетлосним ефектима и топовима који испаљују конфете на масу.

На Главној бини Егзита наступила је и новосадска група Фрајле, а фестивал је посјетила и предсједник Владе Србије Ана Брнабић.

Фестивал Егзит трајаће до 15. јула. На више од 40 фестивалских зона и бина наступиће 1.000 извођача, међу којима су Грејс Џонс, Дејвид Гета, Френч Монтана, Зиги Марли, Алис Мертон, Нина Кравиц, Ричи Хотин, Дог ит дог и Слејвс.