latinica  ћирилица
13/07/2018 |  10:18 ⇒ 10:51 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Сметам онима који желе да контролишу бх. правосуђе

Милан Тегелтија, предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ, рекао је за Дневни аваз да он представља сметњу онима који желе да контролишу бх. правосуђе.
Милан Тегелтија   (Фото:vecernji.ba) -
Милан Тегелтија (Фото:vecernji.ba)

- Тегелтија, као персонификација ВСТС и као представник те институције, смета свима онима који би да контролишу правосуђе, претварајући га у свој политички инструмент за обрачуне са својим политичким неистомишљеницима - рекао је Тегелтија и додао да су то они који, под плаштом великих фраза које ништа не значе, уствари желе да политичке битке и конфликте пребаце на терен правосуђа.

Тегелтија је рекао да његов избор за предсједника ВСТС на нови четворогодишњи мандат представља потврду успјешног рада чланова Савјета и њега као предсједника.

- С друге стране, то демантује све оне који су оспоравали мене и ВСТС, говорећи како смо под политичким утицајем и национално подијељени. Кад добијете подршку 83 одсто судија у Републици Српској, као мојој изборној бази, и кад добијете 13 од 14 чланова ВСТС, то је резултат који говори сам за себе и јасно демантује све такве злонамјерне тврдње - истакао је Тегелтија.

Он је додао да та подршка обавезује да се настави са реформом правосудног система, без обзира на, како каже, огромне притиске који ће се сигурно наставити.