latinica  ћирилица
12/07/2018 |  11:10 ⇒ 15:30 | Аутор: Б92

Надал: Новак је један од најкомплекснијих играча икада у нашем спорту

Први тенисер Рафаел Надал имао је само ријечи хвале за Новака Ђоковића пред њихов полуфинални дуел на Вимблдону.

Надал је у четвртфиналу послије скоро пет часова савладао Хуана Мартина дел Потра, упркос томе што је губио 2-1 у сетовима, док је Ђоковић у четири сета елимнисао Кеија Нишикорија.

Ово ће бити њихов 52. међусобни дуел, што је највеће ривалство свих времена, а српски тенисер води 26-25 у побједама.

- Увијек је велики изазов суочити се са Новаком. Он је један од најкомплекснијих играча у историји нашег спорта. Биће то велики тест, знате и сами да против њега не можете побиједити ако не играте веома добро - оцијенио је Шпанац.

"Бик са Маљорке" има план за дуел који је сутра на програму.

- Мој циљ је да покушам да одиграм што боље, знам да у вимблдонском полуфиналу свакако не бих имао лаког противника испред себе. Морате то прихватити ако желите да освајате велике пехаре. Наравно да ћете имати окршаје са најбољим играчима, морате бити спремни за то. Гледао сам његове мечеве, игра сјајно - навео је Надал.

Највеће изненађење досадашњег тока турнира је пораз Роџера Федерера од Кевина Андерсона, иако је Швајцарац имао два сета предности.

- Реалност је да Федерер није ту, изгубио је. То је дио нашег спорта, то је све. Наравно да ми га је жао, али није могуће увијек побјеђивати, чак и у његовом случају. Ово је био тежак дан за њега, јер је имао своје прилике, пропустио је меч лопту и водио 2-0 у сетовима. Али тако функционише овај спорт, посебно на трави. Жао ми је због Роџера и морам да честитам Кевину - рекао је Надал.

Баш у то вријеме Шпанац је водио велику битку са Аргентинцем.

- Играо сам тенис, нисам много размишљао шта се догађа на другом терену. Нисам толико добар да имам прилику да размишљам о ономе што се дешава споља. Имао сам испред себе тешког противника у виду Хуана Мартина - закључио је Рафа.